Novo Nordisk A/S lancerer ny strategi for socialt ansvar for at bekæmpe diabetes


Novo Nordisk A/S: launches new social responsibility strategy to defeat diabetes

Novo Nordisk lancerer ny strategi for socialt ansvar for at bekæmpe diabetes

Med strategien er Novo Nordisk’s langsigtede ambition at give adgang til overkommelig pleje til sårbare patienter i alle lande og fremskynde forebyggelsen for at standse stigningen i diabetes.

I en tid med akutte globale sundhedsmæssige behov annoncerede Novo Nordisk i dag lanceringen af en ny strategi for socialt ansvar: ‘Bekæmpe diabetes’. Strategien styrker Novo Nordisk’s engagement og indfører nye langsigtede ambitioner for at give adgang til overkommelig diabetespleje til sårbare patienter i alle lande og for at sikre, at intet barn dør af type 1-diabetes.

I dag har en ud af 11 mennesker i verden diabetes, og tallet forventes at stige til 1 ud af 9 i 2045, hvis der ikke træffes foranstaltninger. Diabetes lægger en stor byrde på sundhedssystemerne, og Novo Nordisk er forpligtet til at arbejde sammen med sundhedsmyndighederne og andre partnere i de lande, hvor det opererer, for at forebygge og behandle sygdommen.

“Vores mål om at besejre diabetes er nødvendigt nu mere end nogensinde som diabetes fortsætter med at stige, og på et tidspunkt, hvor verden lider af den mest ødelæggende pandemi i nyere tid,” sagde Lars Fruergaard Jørgensen, CEO af Novo Nordisk. “Ud over innovativ medicin, er vi forpligtet til at hjælpe samfund besejre diabetes ved at fremskynde forebyggelse for at standse stigningen af sygdommen og give adgang til overkommelig pleje til sårbare patienter i hvert land. Sårbarhed har mange ansigter, og diabetes rammer hårdest i sårbare samfund. Jeg er stolt over, at vi øger vores indsats og arbejder i partnerskaber for at tackle diabeteskrisen på et tidspunkt med dybtgående behov.”

Som et første skridt i vores ambition om at give adgang til overkommelig insulin til sårbare patienter i alle lande sænker Novo Nordisk loftet for prisen på humant insulin, som er en del af virksomhedens eksisterende Access to Insulin-forpligtelse. Dette gælder de mindst udviklede lande som defineret af FN, andre lavindkomstlande som definerede af Verdensbanken og lande med mellemindkomst, hvor store befolkninger med lave indkomster mangler tilstrækkelig sundhedsydelse.