Coop Danmark vinder international energipris


Coop Denmark wins international energy award

“Med disse energieffektivitetsforanstaltninger viser Coop, at det er en sund, grøn virksomhed at reducere klimapåtrykket og øge sine grønne ambitioner.”

Coop Danmark modtog den største ære ved Energy Management Leadership Awards, der blev afholdt af Clean Energy Ministerial (CEM), en international platform for ren energi.

Koop vandt prisen for ekspertise inden for energiforvaltning, som anerkender virksomheder og organisationer, der anvender den globale ISO 50001 energistyringssystem (EnMS) standard for at opnå varige forbedringer i energimæssig ydeevne.

Forhandleren har reduceret CO2-emissioner fra energiforbruget med 42.000 tons siden 2016 og har dermed sparet DKK 150m i energiomkostninger.

Prisen vil blive præsenteret på det årlige CEM Forum, som i år vil blive afholdt i Goa, Indien, hvor G20-mødet også vil finde sted i september. Dan Jørgensen, minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, som vil deltage i årets CEM Forum, siger: “Prisen til Coop viser endnu en gang, at dansk virksomhed er på forkant med det grønne.

“Med disse energieffektivitetsforanstaltninger viser Coop, at det er en sund, grøn virksomhed at reducere klimapåtrykket og øge sine grønne ambitioner. Det kan forhåbentlig inspirere resten af verden.”

Kraen Østergaard Nielsen, CEO i Coop, siger: “Verden befinder sig i en klimakrise, som kræver, at virksomheder tager ansvar for energiforbrug og CO2-emissioner. Dette har været et stort fokus for os på Coop siden 2016, og selvom vi har en lang rejse foran os, har vi nået en lang vej. Vi er certificeret for energistyringssystemet ISO 50001, vi følger en ambitiøs klimaplan, og vi igangsætter løbende specifikke energioptimeringsprojekter i butikker og lager. Det gør mig utroligt stolt, at vi får international anerkendelse for det og fremhæves som det gode eksempel.”