Carlsberg fortsætter med at være på forkant med bæredygtige emballagedesign


Carlsberg continues to be at the forefront of sustainable packaging designs

Det verdensberømte bryggeri blev grundlagt i 1847 af Jacob Christian Jacobsen og er i dag et af de mest kendte brands blandt øl geeks rundt om i verden. Alle barer i Danmark serverer dette særlige brands øl, og hver jul fejrer lokalbefolkningen lanceringen af Tuborg julebier, som er en del af Carlsberg Group.

Carlsberg er fortsat i spidsen for bæredygtige emballagedesign. Disse omfatter Cradle-to-Cradle CertifiedTM sølvfarver på flaskeetiketter, shrink wrap, der indeholder mindst 50% genanvendt plast, og ‘Snap Pack’ konceptet – hvor traditionelle plast multi-pack emballage er erstattet med en genbrugelig lim, der klæber dåserne sammen.

Bryggeriet har også redesignet sit sortiment af 500ml glasflasker, så de vejer 10% mindre – et skridt, der har hjulpet til at dekarbonisere både fremstilling og transportprocesser.

For nylig har Carlsberg afsløret prototyper af verdens første ølflasker lavet af genanvendelige og bio-baserede materialer, med virksomhedens bæredygtighedsdirektør hævder, at innovationen kunne have “endeløs indvirkning” hvis opskaleres i samarbejde af virksomheder.

Det globale bryggeri Carlsberg har skåret kulstofemissioner i hele sin koncern med 13% i en 12-måneders periode, og 30% siden 2015, som det skubber mod sin virksomhedsstrategi for at opnå nul emissioner på bryggerier.

Carlsbergs seneste rapport skitserer fremskridt i retning af sin Together Towards Zero-strategi, som sigter mod nul vandspild og omfatter videnskabelige mål i overensstemmelse med 1.5C-målene i Paris-aftalen som nøglemål.

Gennem strategien sigter Carlsberg mod nul CO2-emissioner på bryggerier og en reduktion på 30 % i udledningen af øl i hånden inden 2030. Kolsøjlen i strategien omfatter også 2022-mål for at eliminere al kulforbrug på bryggerier, reducere bryggeriemissioner med 50% og øl-i-hånd emissioner på 15%.

Den seneste fremskridtsrapport afslører en 30% reduktion i de relative kulstofemissioner på bryggerier siden 2015, mens 56% af den elektricitet, der anvendes af Carlsberg-bryggeri, stammer fra vedvarende energikilder.